Składniki:
- 0,5 kg mięsa mielonego
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki przecieru pomidorowego
- oregano
- sól
- pieprz
- cukier
- opakowanie makaronu Spaghetti
- ser żółty
- świeże zioła do dekoracji
Sposób przygotowania:
Cebulę kroimy w kostkę, czosnek rozgniatamy wszystko podsmażamy. Dodajemy mięso mieszamy podsmażamy. Dodajemy sól, pieprz, cukier, oregano do smaku mieszamy. Gdy wszystko się podsmaży dodajemy przecier pomidorowy i odrobinę wody gdy wszystko się zagotuje sos gotowy.
Makaron ugotuj al dente w dużej ilości lekko osolonej wody. Odcedź i dodaj do sosu. Całość podgrzej i dokładnie wymieszaj. Zetrzyj na tarce żółty ser posyp potrawę. Przełóż na talerze i udekoruj listkami bazylii.
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz